Brood zit bomvol met belangrijke voedingsstoffen, en is vooral heel erg lekker. Onze broden zijn niet zo maar broden. Al onze broden worden elke nacht vers gebakken in onze eigen bakkerij en worden bereid met zorg en vakmanschap en alles wordt gemaakt met de beste ingrediënten. Onze ambachtelijke broden onderscheiden zich in smaak en kwaliteit, dat is één van onze specialiteiten. Dat is wat de klant moet proeven.
Elke ochtend komt er een heerlijke geur uit onze bakkerij. Ons brood is niet zomaar brood, het is ambachtelijk en vol smaak. We bakken het elke nacht met de beste ingrediënten. Proef de kwaliteit en passie in elk hapje! Denkt u eens aan: Zonnepit Maïsbrood Speltbrood Vikorn Gildekorn Assels grof
Lekker voor bij het ontbijt of bij de lunch zijn onze harde broodjes. Wij hebben een zeer uitgebreid assortiment, dus voor elke smaak wat wils. U kunt kiezen uit: Speltbolletjes Waldkornbolletjes Zonnepitbolletjes Gildebolletjes Kampioentjes Tijgerstokjes Pistolets Dinnerbolletjes Italiaanse bol
Van alle graansoorten is spelt misschien wel het "oerst". Al in de Steentijd (4500 jaar geleden) verbouwden de mensen volop deze graansoort. En dat is duizenden jaren zo gebleven. Totdat boeren halverwege de 19de eeuw liever tarwe gingen verbouwen dan spelt. Het oergraan kwam in het vergeethoekje, maar spelt is nu weer terug. Gelukkig maar, want in spelt komen lekker en gezond samen.
In vergelijking met tarwebrood geeft speltbrood langer een verzadigd gevoel. Het gaat dus de neiging tot snoepen tegen. Bovendien bevat dit energie- en eiwitrijke graan hoogwaardige, onverzadigde vetzuren, die goed zijn voor de bloedvaten. Vitaminen (E- en B groep, foliumzuur, niacine) en mineralen (ijzer, magnesium, fosfor) maken het gezondheidsplaatje van spelt compleet.
Desem is al zo oud als de mensheid bakt. Het werd in Egypte ontdekt, al in de 17e eeuw voor Christus. Het is een natuurlijk proces, waarbij de in de lucht aanwezige schimmels gisting veroorzaken. Zo ontdekten de Egyptenaren dat een tarwebrij, na lang staan verzuurt. De verzuurde brij werd gebakken en wat bleek? Na het bakken was de brij veel luchtiger en smaakvoller.
Dit tongstrelende Italiaanse plukbrood heeft u te danken aan onze meest reislustige Echte Bakker. In een sfeervol restaurant in de New Yorkse wijk "Little Italy" ontdekte hij Mama Mia als eenvoudig, maar o zo smaakvol bijgerecht. Brood dat niet gebroken wordt, maar wat om "plukken" vraagt, met ook de beroemde mediterrane knoflooksaus. Onze bakker kon niet wachten om zijn collega's van het Gilde te laten proeven van het originele recept. Heerlijk van smaak!
Ook u kunt nu genieten van Mama Mia gevuld met zonnebloempitten, bruchettakruiden en olijfolie. Gebakken in een aluminium bakje en afgewerkt met oregano, pesto, oude kaas en zeezout. Mama Mia is perfect bij de barbecue, maar ook heerlijk bij de borrel.
Focaccia is een Italiaans plat brood. Het komt oorspronkelijk uit Ligurië, de streek rond Genua. De deegbodem van de focaccia is te vergelijken met die van een pizza, maar dan dikker. De basis bestaat uit bloem, met een hoog glutengehalte, olie, water, suiker en zout en gist. Focaccia wordt meestal met de hand in een dikke deeglaag uitgerold en uitgedrukt. De deegbodem wordt dan in een steenoven gebakken. Vaak wordt het brood met een mes doorboort om te voorkomen dat er aan het oppervlak van het brood bubbels ontstaan. De smaak van het brood kan versterkt worden door olijfolie en kruiden te gebruiken, of door het te beleggen met kaas en ham of te verfrissen met verschillende groenten. Focaccia is lekker als bijgerecht, maar is ook lekker met een beetje boter. Bij Keurhorst, de Echte Bakker zijn de focaccia's verkrijgbaar in de smaken zontomaat of olijf.
Lunch, tussendoor of gewoon zin in iets voor de lekkere trek? Met onze belegde broodjes bent u van succes verzekerd. Wij bieden u de keuze uit vers gebakken harde witte en bruine bolletjes, zachte- en zonnepitbolletjes. Maar ook tijgerstokjes, desem broodje, gilde foccacia, foccacia en Italiaanse bollen behoren tot de mogelijkheden. Kortom; smullen maar!
Lunch, tussendoor of gewoon zin in iets voor de lekkere trek? Met onze hartige of zoete snacks bent u van succes verzekerd. Wij bieden u de keuze uit een zeer uitgebreid assortiment. Alle snacks worden in eigen bakkerij gemaakt.