Keurhorst, De Echte Bakker

Asselsestraat 44
7311EM Apeldoorn
0555212372
0555788578

Het ontstaan van Keurhorst Rustiek

Tijdens de jaarlijkse vakantie naar Cannobio maakten Marina en Hans Keurhorst een dagtripje naar het Zwitserse Maggiadal. Ze kochten daar een brood bij de plaatselijke bakker. De rijke smaak, de knapperige korst en de structuur van het brood maakten veel indruk op beiden. Het brood verschilde zo van het brood dat in Nederland gegeten wordt, dat Hans bedacht dat dit brood een prachtige uitbreiding van het assortiment zou kunnen zijn. Marina was het met hem eens. Eenmaal weer thuis volgde een intensieve tijd van experimenteren en proefbakken, echter het gewenste resultaat bleef uit.

Hans besloot opnieuw naar Zwitserland te gaan en wederom een bezoek te brengen aan de plaatselijke bakker. Dit keer kwam hij in gesprek met de bakker en deze vertelde over het geheim achter dit bijzondere brood. Het bleek dat Hans zonder het te weten een brood had gekocht dat gemaakt was van extra donker Ruchmehl, gemalen van tarwe dat al eeuwen enkel en alleen in het Maggiadal verbouwd wordt. Dit feit, samen met de bijzondere bereidingswijze die ervoor zorgt dat er meer dan 24 uur zit tussen het moment van deeg maken en bakken, zorgt ervoor dat dit brood zich zo onderscheidt in smaak, geur en langdurige versheid.

Met de werkwijze op zak en het telefoonnummer van een Zwitserse molenaar, keerde Hans huiswaarts. Het idee bleef maar in het achterhoofd zitten. Enkele maanden geleden voegde Hans de daad bij het woord en belde de molenaar met de vraag of hij een aantal zakken van het bijzondere Ruchmehl naar Nederland kon sturen.

Keurhorst heeft de afgelopen maanden veel getest en gebakken. "De ontwikkeling ging met vallen en opstaan en betekende net zo lang bijsturen totdat er een perfect brood was ontstaan", aldus de bakker. Het is een brood met een karakter geworden, puur natuurlijk. Het bijzondere aan het brood is dat het zeker 24 uur duurt voordat het brood gebakken is. In deze tijd wordt enorm veel smaak en geur opgebouwd. "Vroeger werd niet anders gedaan, maar in deze moderne tijd moet alles sneller. Wij vonden het tijd worden dat we weer eens terug naar de oorsprong gingen; terug naar de basis ingrediënten en naar de werkwijze van vroeger" aldus Hans.

Keurhorst Rustiek is bereid met desem, blijft langer mals en smaakvol met een bijzonder aroma. Door de puur natuurlijke ingrediënten is het ook lactosevrij en e-nummer vrij. Het brood heeft een heerlijke knapperige korst en een kruim met grote poriën, kortom echt een heel bijzonder brood dat heerlijk is als ontbijt, bij de soep, kaas en de wijn.

Wat is er zo bijzonder aan Keurhorst Rustiek?

  • Doordat het brood een bereidingsproces kent van meer dan 24 uur bouwt het extra veel smaak geur en malsheid op. Hierdoor is het brood ook langer vers.
  • Rustiek wordt gemaakt van extra donker Zwitsers ruchmehl
  • Door de samenstelling van 100% puur natuurlijke ingrediënten is het brood e-nummervrij. Dit wordt ook clean label genoemd
  • Rustiek is lactosevrij
  • Rustiek wordt aan u meegegeven in een papieren broodzak, hierdoor blijft de korst langer knapperig

Tips

Plaats het brood zelf thuis nog even in een voorverwarmde oven van ca. 200 graden Celsius. Hierdoor wordt het brood weer extra krokant.
Snijdt het brood aan plakjes en plaats ze in een oven van ca. 200 graden Celsius. Of maak in een broodrooster toast van Rustiek. Dit is heerlijk bij de soep, de kaas en de wijn.

Onze 3 soorten Keurhorst Rustiek

  • desem-naturel
  • noten en rozijnen
  • zaden en granen

     

Keurhorst, De Echte Bakker

Asselsestraat 44
7311EM Apeldoorn
0555212372
0555788578

Openingstijden

maandag 08:00 - 17:30
dinsdag 08:00 - 17:30
woensdag 08:00 - 17:30
donderdag 08:00 - 17:30
vrijdag 08:00 - 17:30
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten