Asselsestraat 44 |
7311 EM Apeldoorn |
0555212372 |
0555788578 |
info@echtebakkerkeurhorst.nl |
Van alle graansoorten is spelt misschien wel het "oerst". Al in de Steentijd (4500 jaar geleden) verbouwden de mensen volop deze graansoort. En dat is duizenden jaren zo gebleven. Totdat boeren halverwege de 19de eeuw liever tarwe gingen verbouwen dan spelt. Het oergraan kwam in het vergeethoekje, maar spelt is nu weer terug. Gelukkig maar, want in spelt komen lekker en gezond samen.
In vergelijking met tarwebrood geeft speltbrood langer een verzadigd gevoel. Het gaat dus de neiging tot snoepen tegen. Bovendien bevat dit energie- en eiwitrijke graan hoogwaardige, onverzadigde vetzuren, die goed zijn voor de bloedvaten. Vitaminen (E- en B groep, foliumzuur, niacine) en mineralen (ijzer, magnesium, fosfor) maken het gezondheidsplaatje van spelt compleet.
Allemaal prachtig natuurlijk, maar hoe smaakt speltbrood? In één woord fantastisch. Volle aroma's en een natuurlijke nootachtige smaak. En speltbrood blijft ook nog eens lang vers!
Speltbrood is een traktatie, zowel met hartig als met zoet beleg. Daarom haalt de Echte Bakker met alle vakliefde elke dag de verse speltbroden uit zijn oven zoals: